Bah wat ben jij commercieel!

Wat ben jij commercieel

Je zou je moeten schamen!

Als therapeut mag je toch helemaal geen geld verdienen! Stel je voor dat je winst wilt maken met je praktijk! Dat is toch niet spiritueel!

Eén van mijn top cliënten deelde net op zijn tijdlijn dat hij eindelijk een beetje winst begint te maken, en meteen werd daar negatief op gereageerd: “Zo voelt je beroep wel heel commercieel!” zei 1 van zijn ‘vrienden’ op Facebook.

Stel je voor dat je als therapeut een passie hebt voor je werk, en dat je er ook je beroep van wilt maken en lekker van wilt kunnen leven. Dat kan toch niet!

Ik vind het wonderbaarlijk hoe mensen denken. Voetballers verdienen miljoen per jaar, de farmaceutische industrie miljarden.
We geven jaarlijks honderden euro’s uit aan zorgverzekeraars maar therapeuten, nee die mogen niet verdienen.
Gek is het, dat de mensen die juist zulk prachtig werk doen zo ondergewaardeerd worden. Want dat is het, onderwaardering, of het niet waarderen wat therapeuten doen.
Want want als het waardevol is wat je doet als therapeut, waarom zou je er dan geen waarde voor terug mogen krijgen?

Verdien jij het wel?

Het lijkt er op alsof therapeuten geloven dat ze het niet verdienen, of dat ze geloven dat hun collega’s het niet verdienen (zoals de dame die zo fel reageerde op de resultaten van mijn cliënt), om geld te ontvangen voor hun dienst.
Verdienen, een mooi woord eigenlijk: iets krijgen door te dienen.
En dat is precies wat therapeuten doen; andere mensen dienen. Als er mensen zijn die het wel verdienen om geld te verdienen dan zijn dat in mijn ogen therapeuten!!

Maar misschien heb ik het wel mis en verdienen ze dat helemaal niet. Wat vind jij?
Laat mij jouw mening weten in het commentaarveld hier onder!

En als je nog een paar therapeuten kent deel dit bericht dan met ze via de social media knoppen.

blog comments powered by Disqus